Sosyal Medya

Güncel

"O adamı taşlayıp, indirmeden düzelmez”

Gülen'in darbe için verdiği talimat ortaya çıktı: “2 bin kişiyi almadan düzelmez bu işler, seçimle falan olmaz. Saraya yürüyüp, o adamı taşlayıp, indirmeden düzelmez...”



Star'dan Lütfi Kaplan'ın haberine göre Yargıtay 16.Ceza Dairesi'nin FETÖ'cü hakimler hakkında verdiÄŸi kararın gerekçesinde yer alan üst düzey FETÖ'cülerin ByLock yazışmalarında, Gülen'in Pensilvanya'dan örgüte gönderdiÄŸi talimatlar da bulunuyor.

"HE" : HOCA EFENDÄ°

Bylock'ta HE (Hoca efendi) kod adını kullanan Gülen'in CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ı direkt hedef gösterdiÄŸi darbe talimatında örgüt üyelerine, “2 bin kiÅŸiyi almadan düzelmez bu iÅŸler, seçimle falan olmaz. Saraya yürüyüp, o adamı taÅŸlayıp, indirmeden düzelmez” talimatı yer alıyor.

ÜÇ SEÇENEKLİ PLAN

FETÖ yöneticileri darbeyi planlama safhasında üç seçenek üzerinde durmuÅŸ. Yapılan deÄŸerlendirmeler Bylock yazışmalarına, “3 ihtimal var aslında; 1.projeyi uygulamak 2. sükut edip Ä°nayeti Ä°lahiye'yi (Allah'ın yardımı) beklemek. 3. Küçük kriminalize bir grup olarak 80'li yıllar gibi yola devam etmek” diye geçmiÅŸ.

17-25 ARALIK BENZERÄ°

Kararın gerekçesine göre bu 3 plan ÅŸu ÅŸekilde:

Ä°lk planı, 17-25 Aralık'ta olduÄŸu gibi bir yargı kumpasının tekrarı ile hükümet üyelerini tutuklamaktı. Bu plan yazışmalara, “Aslında hepsinin bir sabahlık iÅŸi var. Ä°ddianameyi 3 savcı yazacak. Kolluk gücü olarak da asker makul şüphe ile gözaltı yapacak. Hakimler de ikinci günü ayarlanıp iÅŸ bitirecek. Kurul üyelerini de alacaklar, medyayı da. Bir günde toplar geçersin, bir hafta da her ÅŸey deÄŸiÅŸir. Gerisi, artık ülkeyi ele almış olacaksın” ifadeleriyle yansıdı.

Konuşmanın devamı şu şekilde:

- “17-25'i niye yaptık o zaman?”

- “Hazırlık var ÅŸu an. Toplanacakların listesini oluÅŸturuyorlar. Tam o tarz mı bilmiyorum, belki direkt asker girer. Geçen bahsettiÄŸim ‘Bunları bir sabah toplayalım' meselesini Emniyetçi, HE'ye sunulması için proje haline getirip gönderdi. Son gücümüzle bir çıkış yapmak lazım, kaç yıldır oraya çalışıldı. Emniyet'e kalsa ‘asker girmeden biz bile hallederiz' diyor."

ASKERİN DARBE YAPACAĞINA DAİR BİR İNANÇ VARMIŞ

- “Asker demek biz demek ÅŸu an abi. Harici kurumsal bir ses yok orada. Ama yine de HE istese olur. Sabah bin kiÅŸi toplansanız yeter. Gözaltı yapılamayacakları da bakan vs. can güvenliÄŸi açısından tedbiren ablukaya alacaksın. Darbe olmamış olacak. Savcı gözaltı kararlarını verecek, direkt garnizonlara yazacak. Bir savcı yeter, gerisi kolluk gücünün iÅŸi."

"ERDOĞAN IŞİD'E DESTEK VERİYOR' DİYELİM"

- “DEAÅž, vatana ihanet ve 17-25 Aralık ile CB'ye (CumhurbaÅŸkanı) kanunen gözaltı yapılabilir. Sonra abluka altındayken istifaları istenir. HSYK üyeleri de öyle. Kabul etmeyenler ya Ä°mralı, ya yurtdışı. Aynı saatlerde tüm medyaya da kayyım atanacak. 17-25 kimin olacaktı tam olsaydı. Hizmet bu sürecin tarafı deÄŸildir, ‘bu tamamen hukuki bir davadır' der geçeriz."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.